9788793544222.jpg

DEN USYNLIGE BOG

Bach-entusiast, alenefar og manuskriptvaluar Saxo Haussmann er hovedarkitekten bag Det Kongelige Biblioteks nye store satsning, udstillingen 'Den usynlige bog'. Ud over en ganske særlig bog rummer udstillingen nogle af verdens mest sjældne bøger om magi og dæmoner, og den skal vises under hvælvingerne i den gamle del af Biblioteket. 

For at fejre færdiggørelsen af 'Den usynlige bog' inviterer Bibliotekets direktion en lille eksklusiv gruppe bidragsydere til et sær-arrangement, før udstillingen åbnes for publikum. 13 personer deltager i, hvad der skal være en helt særlig festaften i den gamle kælder. Men noget går galt. En enorm orkan lægger København uden strøm, og med ét er Saxo og gæsterne uhjælpeligt fanget i den stort set mørklagte kælder fra 1600-tallet, mange meter under den massive biblioteksbygning. 

Selskabet indstiller sig på at vente i halvmørket og få det bedste ud af aftenen. Men situationen bliver uholdbar, da en af deltagerne pludselig findes død. Saxo må opklare sagen, før endnu et mord finder sted. 

'Den usynlige bog'  er første bind i krimi-serien om Bach-entusiasten, alenefaren og manuskriptvaluaren Saxo Haussmann. 

Læs uddrag her

Anmeldelser

Krimicirklen: Varianten af det Lukkede Rum plottet sidder lige i Skabet.

Litteraturhuset: Her har Rosenkilde gjort et spændende arbejde.

Lektørudtalelsen: Den er et underholdende alternativ til de mere blodige og dramatiske krimier

Bogbloginden: Det er spændende, at læseren kommer omkring temaet i udstillingens bøger, nemlig dæmoner, magi og overtro. Disse små anekdoter, historier og informationer krydrer bogen på en skøn måde.

Mellem Linjerne: Forordet er, ligesom bogen, en række udtalelser, som man er i tvivl om er sande, og det gør bogen meget interessant. Den holder sig hele tiden på vippen af ting der kan ske og ting der er overnaturlige, men det er blandet i en sådan symfoni at det er svært at skelne og at man godt kan blive i tvivl, og imens man læser bogen, tror man på det hele.

CatsBooksandCoffee: Udover at være en god krimihistorie, så indeholder bogen også mange interessante vinkler vedrørende Københavns historie og fortællingen fører samtidigt læseren ind i en verden af alkymi, religion og gåder. Det er med til at hæve fortællingens niveau og gjorde mig nysgerrig på at lære mere om mange af emnerne – og så kan man vel næppe forlange mere af en bog.

Krimifan: Jeg synes, at Claus Lund Rosenkilde på fornem vis har klaret den opgave, han har givet sig selv. Jeg ønsker alt bedste for det fortsatte arbejde med serien, som på én gang både er gammeldags og en fornyelse.

Drustrup: Forfatteren, der stod bag forlaget Rosenkilde og Bahnhof, kender sine krimiklassikere gennem forlagets mange genudgivelser af bl.a flere ældre krimiserier af Lang, Simenon, Sayers, Christie og Doyle m.fl.

Det kan tydeligt spores i begge bøger, hvor “Den usynlige bog” bl.a. leger med historierne om mord i det lukkede rum blandt en isoleret gruppe, og hvor “Guds øje” kombinerer elementer fra Christie og Doyle (tilsat lidt Indiana Jones). Det er ikke tilfældigt.

Knirkes Bøger: Det er en fin og overraskende krimi, der giver mig lyst til at gå på opdagelse i København og ikke mindst på Det Kongelige bibliotek. Spændende og underfundigt persongalleri, og absolut troværdigt plot. Fin debut.