Laura K. Rod

- på arbejdet: L.K. Rod

- blandt venner: L.K.

Kriminalkommissær ved Drabsafdelingen, København.

L.K. er 55 år,  168 cm og kraftig med dobbelthage. Hun har mørkt kraftigt bølgende hår, brune øjne. L.K. er altid ulasteligt klædt, som regel i rullekrave og mørk habitjakke og nederdel. Altid dyre mærker. Altid parfume.

Sympatisk og imødekommende. Virker tillidsvækkende og ufarlig, måske fordi hun er lidt for godt i stand, i hvert fald så længe man ikke krydser hendes vej. Så bliver hun bister.

Hun er knivskarp, analytisk og har en speciel erotisk udstråling, som de fleste mænd - også Saxo - falder for. Hun er meget fri i sin seksualitet og har affærer fra tid til anden. Hun er super-ambitiøs og meget gearet mod at løse sine opgaver - hvilket hun også plejer at have held med.      

Hun er religiøs; bærer altid et kors. Dufter altid af parfumen Chanel no 5. 

 

Laura kommer fra en bundsolid familie i Randers. Hun er ældste datter af tre piger. Forældrene var bedre stillet, men ikke rige. De er religiøse og meget orienteret mod at leve et pænt liv. De accepterer at L.K. er kommet ind i politiet, selv om, særligt moren, ikke bryder sig om, at L.K. på den måde har kriminalitet og ondskab i sit liv. Det fortæller hun med mellemrum L.K. 

L.K.’s østre har klaret sig fint: De bor begge i Randers, er begge gift med fornuftige mænd har begge to børn. Den ene er blevet lærer på en lokal folkeskole og den anden arbejder som sekretær for borgmesteren. (Det er noget særligt moren er stolt af - det betyder at søsteren kommer i de bedre kredse) 

Efter gymnasiet tog L.K. til København og påbegyndte en karriere i Politiet. Hun så sig aldrig tilbage.

Hun er gift med forskningbibliotekar Simon Rod. De bor på Holmen i den gamle Torpedohal. Hun kender til Simons affærer og hun accepterer, at hun ikke kan give ham alt hvad han har brug for. Men hun beder ham gå stille med dørene og hun vil ikke vide noget om hvad han laver på sine bridge-aftener, og det må ikke skade hendes karriere. Han giver hende frihed og stabilitet, og han accepterer, at hun ikke vil have børn. Deres liv har fundet en god modus operandi. 

 

Men Laura slides op indvendig over en fornemmelse af skyld over, at hun ikke ønsker børn og en traditionel mand. Hun kommer fra et religiøst miljø og selv om hun intellektuelt ved, at hendes valg er hendes egne, er hun meget formet af den protestantiske skyld.