1977: Fødes på Riget

1983: Begynder i Krebs Skole

1992: Begynder i Gymnasiet Gammel Hellerup

1995: Student

1995-1997: Ophold hos familie i Schweitz

1997-1999: Rejser verden rundt

2000-2004: Uddanner sig som journalist i Århus

2004-2007: Arbejder som kriminalreporter på EB

2006: Debuterer med kriminalroman

2007-: Forfatter og kendis på fuld tid

Mercedes kommer ud af en adelig familie som kan spores tilbage til 1200 tallet og er dermed en del af den finere ur-adel. Familien har siden midten af 1600 tallet siddet på Rosencreutz Gods på Sjælland. Familien driver godset som gourmet-restaurant, hotel, konference- og oplevelsescenter. Det gør de med god succes. I det civile liv bor familien i en stor villa på Hjalmar Brantings Plads på Østerbro. Sine sommerferier tilbringer hun hos noget familie som har et sommerslot i Sydfrankrig. 

Mercedes er yngste barn af en børneflok på 3 - hun har to ældre brødre, som tager livet og den adelige forpligtelse meget alvorligt. I modsætning til hende selv. 

Mercedes begynder i Krebs Skole og møder hurtigt Saxo. De fatter sympati for hinanden og har siden opretholdt et tæt venskab. Saxo er indadvendt, Mercedes er udadvendt. Saxo er metodisk og ordentlig, Mercedes er uorganiseret og hurtig. Men på trods af deres forskelligheder ser de hos hinanden en høj begavelse, som de ikke møder hos deres jævnaldrende. 

Mercedes kommer på samme gymnasium som Saxo, men i en anden klasse. Hun hænger ud med den københavnske in-crowd og besøger dyre natklubber i selskab med det unge jetset. Saxo er ikke med i dette slæng. Mercedes har mange affærer og bliver afhængig af forskellige stoffer. Hun kommer i politiets søgelys i forbindelse med en sag om stoffer. Saxo træder til og tager skylden for hende, noget hun aldrig har glemt. 

Mercedes får taget sin afsluttende eksamen; skolen har aldrig faldet hende vanskelig, og familien mener, at hun vil have godt af et sceneskift og arrangerer, at hun kommer til den gren af familien som bor i Schweitz. Det er den samme familie, som også har et slot i Sydfrankrig. 

Mercedes bor hos dem i næsten to år og falder noget til ro. I hvert fald er der ikke længere snak om stoffer. Hun beslutter sig for at rejse verden rundt og bruger to år på at gøre netop det. I 1999 kommer Saxo ud og besøger hende på Bali. Han har mødt Louise, som han er usikker på om han skal indlede et seriøst forhold til. 

I år 2000 tager Mercedes hjem til Danmark, kommer med naturlig lethed ind på Journalisthøjskolen og uddanner sig de næste fire år. Familien er ikke imponeret; de havde gerne set, at hun havde fundet sig en passende ung mand. Men Mercedes tager igen et utraditionelt valg og tager arbejde på EB som kriminalrapporter.  Efter et par år med snuden i sporet på den danske kriminalitet debuterer hun med en kriminalroman, med den livstrætte, nordjyske kommissær Nielsen i den altoverskyggende hovedrolle. Romanen og Mercedes’ evne til at skabe opmærksomhed gør hende til en populær mediedarling, som siden 2006 har levet af at skrive en bog om året. Grundet  sin adelige position har hun adgang til de bonede gulve og som elsket mediedarling kender hun alle der er værd at kende og lever Det Gode Liv. Men hun er smerteligt klar over, at hun gør det der forventes af familien og hun lever i skyggen af en konstant dårlig samvittighed.