SAXOS UNIVERS

Her finder du en masse af det som ligger bag bøgerne, alt det som der ikke er plads til når man også skal huske på plot og tempo og alt det jazz ... 

Saxo Haussmanns Sagsarkiv er en modernisering af The Golden Age-krimien.

I 20'erne og 30'erne dominerede forfattere som Agatha Christie og Dorothy L. Sayers krimien. Her i Skandinavien var Maria Lang et godt bud på genren.

Genren er karakteriseret ved at lægge vægt på opklaringen - 'whodunnit' - og give et indblik i en verden, som læseren ikke normalt har adgang til. I Christies tilfælde den rige families gods, eller overklassens tur ned ad Nilen. 

Bøgerne udspiller sig selvfølgelig rundt om en forbrydelse, men de er aldrig blodige og højdramatiske for effekternes egen skyld. Golden Age er i sin kerne rendyrket hyggekrimi. 

Med serien om Saxo Haussmann føres The Golden Age op til vor morderne tid. 

Bøgerne udspiller sig i dagens København og vi inviteres ind i Saxos liv, som vi er blevet vant til fra den moderne krimi.

Vi deler hans problemer med teenage-datteren Thit, vi forstår hans dybe behov for en ny kæreste og forbander sammen med ham den ødelæggende OCD. Men vi drages også ind i opklaringen af den forbrydelse Saxo står overfor i hver bog. 

Hvert bind udspiller sig i en af Københavns mange historiske bygninger og gennem Saxos oplevelser fortælles Københavns nutid og historie.

 

Hvert bind revolverer omkring et særligt emne, eller tema. 

Første bind foregår således på Det Kongelige bibliotek og handler om gamle bøger, alkymi og dæmoner. Andet bind foregår på Nationalmuseet og handler om afrikanske opdagelsesrejsende. Tredje bind er planlagt til at stå i det frimueriske tegn.  

Rigtig god læselyst ...

  • Facebook
  • Instagram