Her finder du en masse af det som ligger bag bøgerne, alt det som der ikke er plads til, når man også skal huske på plot og tempo og alt det jazz ... 

Guds øje på August.jpeg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Med serien om Saxo Haussmann føres The Golden Age op til vor tid. 

Bøgerne udspiller sig i dagens København og vi inviteres ind i Saxos liv, som vi er blevet vant til fra den moderne krimi.

Vi deler hans problemer med teenage-datteren Thit, vi forstår hans dybe behov for en ny kæreste og forbander sammen med ham den ødelæggende OCD. Men vi drages også ind i opklaringen af den forbrydelse Saxo står overfor i hver bog. 

Bøgerne udspiller sig i Københavns mange historiske bygninger og gennem Saxos oplevelser fortælles Københavns nutid og historie.It's easy.

Saxo Haussmanns Sagsarkiv er en modernisering af The Golden Age-krimien.

I 20'erne og 30'erne dominerede forfattere som Agatha Christie og Dorothy L. Sayers krimien. Her i Skandinavien var Maria Lang et godt bud på genren.

Genren er karakteriseret ved at lægge vægt på opklaringen - 'whodunnit' - og give et indblik i en verden, som læseren ikke normalt har adgang til. I Christies tilfælde den rige families gods, eller overklassens tur ned ad Nilen. 

Bøgerne udspiller sig selvfølgelig rundt om en forbrydelse, men de er aldrig blodige og højdramatiske for effekternes egen skyld. Golden Age er i sin kerne rendyrket hygge. 

Nyxborg3_2.jpg