1977: Fødes på Riget

1983: Begynder i Krebs Skole

1992: Begynder i gymnasiet, Gammel Hellerup

1995: Student

1996-1997: New York

1997: Kunsthistorie på Cambridge, UK.

1999: Møder Louise, som senere bliver mor til deres barn. Hun studerer selv i Cambridge

2002: Bliver far til Thit

2002: MA

2004: Færdig på Christies uddannelse, manuskriptlinjen

2004: Ansat på Christie i London i Manuskripter

2006: Louise vil hjem til Danmark og går fra Saxo

2006: Ansat deltid på KB i afdelingen Bøger & Manuskripter - arbejder sig op

2012: projektansat på Bruun-Rasmusse

2017 Hovedarkitekt bag Den Usynlige Bog som skal markere KB's nye fremtid

Han er 40 år da vi møder ham første gang. 

Saxo kommer fra Østerbro hvor han boede i en stor herskabslejlighed med sine forældre og to søstre. Moren arbejdede deltid på et galleri i København, mens faren var embedsmand i Udenrigsministeriet. Moren kom fra penge.

Søstrene og Saxo selv gik på Krebs Skole, hvor han mødte og dannede et livslangt venskab med Mercedes Rosencreutz. Søstrene er i dag begge gift og bor i henholdsvis Hellerup og Vedbæk.

Faren forslår Saxo at tage gymnasiet på Gammel Hellerup, hvad han gør, men ikke trives med. Da gymnasiet er ved at være overstået for Saxo kommer han i politiets søgelys. Mercedes er blevet blandet ind i noget rod med stoffer og Saxo påtager sig skylden for hende. Mercedes føler en gæld til Saxo resten af livet.

Herefter får moren arrangeret et udvekslingsophold hos et auktionshus i New York. I New York beslutter Saxo sig for at læse Kunsthistorie i Cambridge, UK. Han flytter og får en MA fra det prestigefulde universitet.

Mens han studerer møder han Louise, som er en anden dansk studerende. De bliver kærester, flytter sammen og får datteren Thit.

Efter sin MA uddanner Saxo sig på Christies manuskriptlinje i London. Han får arbejde på Christies i London og hans liv synes tilrettelagt. Han er lykkelig. 

        

Men Louise vil hjem til Danmark. Hun går fra Saxo og flytter tilbage med Thit. Saxo kan ikke andet end at flytte med og efterlade sin nyvundne position i England. 

I København er der ikke de samme muligheder for arbejde. Der er Bruun-Rasmussen, men de er ikke store nok til at ansætte en Saxo på fuld tid, han må derfor søge ansættelse i KBs manuskriptafdeling, hvor han bliver ansvarlig for antikvariske bøger og manuskripter - og indkøb af disse. Det er ikke været en ønskestilling, men han har lært at leve med det. Senere bliver han ansat som konsulent i Bruun-Rasmussen og han hjælper dem fra sag til sag. 

Saxo bor i Mercedes' store lejlighed i Lille Christiansborg med adresse til havnesiden. De har en hjørnelejlighed. I det runde  hjørneværelse har Saxo indrettet sit bibliotek,  komplet med 3.753 bøger, alle registreret og værdisat, lædermøbler og skrivebord - og indtil for nylig udsigt til sin arbejdsplads. 

 

Saxo deler Thit med Louise. Thit bor officielt lige dele hos sine forældre. Louise har ikke meget tid til datteren; hun arbejder for fuld skrue i McKinsey som Konsulent. Det er aldrig rigtig lykkedes for Saxo præcis at finde ud af hvad Louises arbejde går ud på.  Men hun tjener virkelig godt og har en luksuslejlighed i Havneholmen. Thit går på Zahles - efter morens valg - og bor de facto mest hos Saxo. 

 

 

Saxo er blond, har regelmæssige, ukarakteristiske træk, han er 185 cm høj og vejer 80 kilo. 

Han er altid ulasteligt - næsten kedeligt - klædt i chinos, brune sko, ensfarvet skjorte og tweedjakke. Saxo snyder aldrig sig selv for en klipning og fremstår som regel nybarberet. Han bærer hornbriller.

Rent fagligt er han dygtig, han har fotografisk hukommelse i forhold til hvad han læser, og det giver ham en stor fordel; han ved han er en af verdens bedste manuskriptvaluarer.

Han er tilpas social og har rimelige forbindelser til sin familie. Han genkender mønstre og kan kvantificere og forstå komplekse problemstillinger. Men han er ikke nogen Sherlock Holmes, dertil bliver han for ofte forvirret af verden. 

Han er nøjagtig og orienteret mod detaljen i sit arbejde og bruger disse kvaliteter  til at forhandle priser på bøger og afsløre forfalskninger. 

Saxo lider af en relativt mild form for OCD, noget han konsekvent undgår at tænke på. Men Mercedes ved det. Han har behov for at sikre sig at der er styr på varme overflader før han forlader et rum. Det er kaffemaskiner, kogeplader og strygejern. Han har også brug for at sikre sig at stikkontakter er slukkede og yderdøren er forsvarligt lukket, når han forlader sit hjem. Han gennemfører sine ritualer og tænker aldrig over dem. Men de bliver værre under stress.

Han har en hang til at læse gamle okkulte manuskripter, mens han hører Bach i store mængder.